na cztery łapy

Yaro

istniejesz
bo potrafisz się uczyć 

życie to dżungla 

 

jeśli walczysz ze sobą 
powinieneś triumfować

 

 jeśli nie 

upłyną twój czas 
zakopią cię okryją wiekiem

 

jeśli tak 
nikt nie zastąpi ci drogi żadna kłoda 
wszelka spróchnieje nim ugodzisz jej  

 

przekręć kota ogonem 
przesiej  ziarna od kłamstw 

 

uczciwie żyć należy się 
nie wszystkim w smak 

 

luksus jak dla mnie to szeroko pojęta wolność 
zgodna z prawem Boga z prawem natury 

Yaro
Yaro
Wiersz · 27 czerwca 2018
anonim