Bóg

Konrad Koper

Bóg idzie przez świat.

 

Tych co go wyprzedzili, przegonił.

Wielu zostało z tyłu i zgubiło się.

 

Szczęśliwi ci, którzy kroczą tuż za nim

i naśladują każdy krok.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 30 czerwca 2018
anonim