Literatura

Przeklęty (wiersz)

Arian

                                     Jolancie M.

 

biegnij szczurze, biegnij

do aktorki w afekcie, za swoją chimerą

knując fortele czerpiesz z ludzi

poświęciłbyś każdą goniąc za łupem

 

panoszy się szczurze plemię

zwęszyło krew, podkopuje hierarchię

omija  trucizny, uchodzi z pułapki

przyniesie cholewę, zgryzotę, płacz

 

nie starczy miejsca w niebie dla wszystkich

pozostaną upadli, przeklęci, odtrąceni

ziemię  zamienią w szczere błoto

zgliszcza idylli pełne strat

 

https://www.youtube.com/watch?v=eOUaQz8GYPA

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arian
Arian 19 lipca 2018, 06:03
Usuwanie komentarzy i fałszowanie cudzych wierszy przez trolli akceptowane w redakcji.
Coraz bardziej infantylny jest ten portal i najbardziej łajdacki jaki znam.
Arian
Arian 19 lipca 2018, 06:16
troll podmienił slowo - chorobe na cholewę
popełniono przestępstwo przeciwko prawom autorskim osobistym
Arian
Arian 20 lipca 2018, 12:13
fałszowanie trolla

zamiana słowa szczurze na szczerze
Usunięto 8 komentarzy
przysłano: 30 czerwca 2018 (historia)

Inne teksty autora

Bramy Kijowa
Arian
Do poetów
Arian
Klasyka
Arian
Na Sejm
Arian
Ares
Arian
Biohazard
Arian
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca