Literatura

z dnia na dzień (wiersz)

Yaro

milczący 
w rozmowie z Bogiem 

 

każdego dnia 
walczę ze sobą 

 

najgorzej nocą 
gdy się nawarstwia 
siła demonów 

 

idę do przodu 
mimo wad braku zalet 
widzę że mija mnie cień

 

każdego dnia 
walczę ze sobą

 

najgorzej nocą 
gdy się nawarstwia 
siła demonów 

 

tak blisko co raz bliżej 
czuć i być z rodziną 
kocham nie chcąc nic zmieniać 

 

każdego dnia 

walczę ze sobą 


najgorzej nocą 
gdy się nawarstwia 
siła demonów

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 30 czerwca 2018, 22:22
Mocny i obrazowy, lecz brak treści…
Yaro
Yaro 1 lipca 2018, 10:58
najlepsze teksty są właśnie bez treści...
Yaro
Yaro 1 lipca 2018, 14:15
dziękuję .....
Konrad Matysiak
Konrad Matysiak 5 lipca 2018, 02:26
Gdyby tu były chociaż rymy, przyjemnie byłoby poczytać tak bez treści. Tu się nie ma co zastanawiać, nie przystaniesz...zadumasz nad metaforą. Mimo wszystko całość przywodni mi na myśl rutynę w której podmiot liryczny jest pogrążony ;) Łap posłuchaj www.youtube.com/watch?v=qTj0Ol6aChs
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 30 czerwca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca