Literatura

spokojny sen (wiersz)

Yaro

nie jestem głuchy na prośby 
ból świadomości istnienia 
wkłuł się  cierniem w czaszkę 

uwierają pamiętniki
w duszy piekło 


  blisko twojej serdeczności

zsyłam w garści okruchy miłości
 powiedz mi że trwale ty


wyprostuję myśli na kowadle życia

oddech ciężki  miarowy
wytrzymać się da

 

wyobraziłem sobie parę chwil
 motyle wśród kwiatów dnia
nie pozwól przebywać gdzieś duchem 
samotnej nocy
roznieś krople wiary uspokoję żądze


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 2 lipca 2018, 18:35
Logiczny, metaforyczny, obrazowy !!
Arian
Arian 3 lipca 2018, 15:09
troll w czerwonym jeszcze nie skomentował?
przysłano: 1 lipca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca