ikar mówi

slavic player

 

bo trzeba płacić najwyższym mitem z odsetkami
w monicie firmy windykacyjnej od klasycznych upadków
żeby zasłużyć na własne morze
oraz obojętność ludzi Bruegla
 
w swej racjonalności irracjonalnie
poprzez wzbicie się ku karzącym promieniom słońca -
szalonymi zapędami co przeciw zmienności wosku
przeważyć przestrogi ojca
licencjonowane żałością Klonowica
 
dopiero wtedy jest coś z lotu
a muzy przyznają laur

poprawnego romantyka

slavic player
slavic player
Wiersz · 3 lipca 2018
anonim