Baśń o mnie

Konrad Koper

Już kiedyś spotkali się :

tajemnicza i piękna muza

i nauki- wiedzy duch.

 

Dopełniali, wzmagali się,

choć nieraz wybuchała kłótnia.

 

W końcu wzięli ślub.

Z tego związku między innymi ja się urodziłem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 6 lipca 2018
anonim