pomiędzy granicami

Yaro

nie widzę granicy 
między narodzinami a śmiercią
jednak istnieje pusta przestrzeń
należy ją wypełnić życiem

 

 przejście na drugą stronę
 nim zabije ciężko dzwon


 strona niematerialna
jasna ciepła 

stan duchowy pragnący  światła
to wyciszenie na wieki


życie wieczne uwielbieniem Boga 

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 12 lipca 2018
anonim
  • Arian
    jedna uwaga niezłośliwa,
    ciepło jest stanem materii, a światło to materia pozbawiona masy spoczynkowej

    · Zgłoś · 6 lat
  • Yaro
    skąd wiesz

    · Zgłoś · 6 lat
  • Arian
    jestem fizykiem

    · Zgłoś · 6 lat
  • Konrad Koper
    Bardzo dobry wiersz !

    · Zgłoś · 6 lat
  • Konrad Koper
    Dokładnie fala elektromagnetyczna, czy kwanty ( fotony) które nie mają masy spoczynkowej.
    Ukończyłem studia z fizyki. ( Bez magistra.)

    · Zgłoś · 6 lat
  • Arian
    Dokładnie fala elektromagnetyczna, czy kwanty ( fotony) które nie mają masy spoczynkowej.
    Ukończyłem studia z fizyki. ( Bez magistra.)

    Z tego wpisu wynika,że ukończyłeś fizykę na poziomie podstawówki.

    · Zgłoś · 6 lat
  • Konrad Koper
    Przepraszam za nieścisłość !
    Fala ma energie i pęd.
    Co nie zmienia, że światło jest falą i cząstką. Przepraszam !!

    · Zgłoś · 6 lat
Usunięto 1 komentarz