a gdybym się zakochał latem
w krótkiej spódniczce pani nocy
by patrzeć w jej gwieździste oczy
i szeptać jesteś moim światem
dopóki dzień nas nie zaskoczy
a gdybym się zakochał
w poranku co się budzi kwiatem
lilii zamkniętej kroplą rosy
gdy tajemnicę mgła roznosi
że jesteś moim całym światem
mimo że o to mnie nie prosisz
bym się zakochał latem