Literatura

~ KOCHASZ… WIĘC JESTEŚ (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

   ~ KOCHASZ… WIĘC JESTEŚ
 
    Kochasz… więc jesteś
niezwykły najzwyklej
czekasz namiętnie
miłości ślad czytasz 
w tajemnej jej księdze
pradawnej, płomiennej
co serce oślepia i mózg
wolą kochania, rozcałowania
gdy usta szukają ust
 
    Cicho ulegasz… lękliwie 
bo chciałbyś więcej
więcej… i więcej 
dłońmi i sercem
tej najpiękniejszej… najgłębszej
prawem grawitacji
zakochań ciężar unosisz… 
dusz przyciąganie
ciał pożądanie… serc presję
 
    Kochasz… więc jesteś
w czarze objawień tajemnych
tajemnic czasoprzestrzennych
duszy bezbronnej
schronieniu na Wenus 
skąd w nieskończoność nie ma ucieczki
gdy kochasz więc jesteś
cudownie chory do szpiku kości
… chociaż nie wiecznie
będziesz tam gościć
 
⊰Ҝற$⊱ …………………………………………………………… Chylin ~ 23 lipca '18                                                                                                            

dobry 4 głosy
2 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Milena
Milena 26 lipca 2018, 15:37
No, no, dobry seks nie jest zły.
Konrad Koper 27 lipca 2018, 10:28
Ciekawe wstawki. Urzeka klimat ! 5+
Mi Lo
Mi Lo 26 września 2018, 12:54
Autor nadal uprawia bełkot
Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski 27 września 2018, 12:39
Mi Lolo... naprawdę Ci współczuję
dlatego coś Ci poradzę...
nie czytaj i nie katuj się poezją
pisz swoje tak jak czujesz
kapujesz ?
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 13 listopada 2018, 16:37
Tak, tak to sedno życia
Wiesława
Wiesława 1 czerwca 2020, 21:23
Przepiękny wiersz, gratuluję ogromnego talentu i pozdrawiam serdecznie :-)
przysłano: 26 lipca 2018 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca