Ostatni wielki sobowtór

Katowicki Pierrot

 Lustro projektorem dramatu
sam dla siebie w kinie
urodzony jako oryginał 
zbyt szybko zapełnił szafę
żył najlepiej jak umiał 
dowodem nienaganna fryzura
umierał będąc kopią 
ucharakteryzowany na nikogo
był każdym zamiast sobą

 

 

 

więcej na: www.katowicki-pierrot.blogspot.com 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Katowicki Pierrot
Katowicki Pierrot
Wiersz · 31 lipca 2018
anonim