Przeszłość wraca

Iza Marcinkowska

wewnątrz łzy

bumerang przeszłości

w ruch wprawiony

wbrew grawitacji

 

przeklęty

szalony

 

zerwij owoc

z drzewa (nie) zakazanego

wzmocni

miąższ soczysty

 

a tu puk, puk - słyszę

 

moja przeszłość

(nie) zdecydowana

pod oknem stoi

 

 

Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska
Wiersz · 2 sierpnia 2018
anonim