krótki wiersz o niczym długim

Grzesiek z nick-ąd

 

Czasami pukasz w okno,

siadasz na parapecie,

skrzydła ci smutkiem mokną,

więc cóż ci po poecie?

 

Zbyt szybkim gonisz autem

za każdym czarnym kotem.

Tak pięknie żalem miauczysz,

więc cóż ci po miernocie?

 

 

Na mój przypadek kosę

ostrzysz o ciężkie wieko,

a ludzie kwiaty niosą,

więc cóż ci po człowieku?

 

Siadasz na parapecie

i głucho pukasz w okno:

nie wierzysz, że poecie

od smutku skrzydła rosną...

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 5 sierpnia 2018
anonim