kiedy masz już wszystko
czego można zazdrościć
gwiazdy pod stopami
na winorośli ciężkie grona
uśmiechaj się do tych
którym łzy tną twarze
boją się światła jak cienia
uciekają wzrokiem pod nogi
każda radość którą się nie podzielisz
jest stracona
każdy uśmiech którego nie oddasz za darmo
jest ledwie grymasem
każde dziecko którego nie kochasz
jest największą winą
mamy tylko siebie jakkolwiek
walczymy i budujemy z mgieł
wolni jak krety w studni
czego trzeba by nie bać się umrzeć
w jednej jedynej kropli
inspirowane piosenką Led Zeppelin - „Friends”
https://www.youtube.com/watch?v=ulVFM6bjLr8