Literatura

KOMISJA POBOROWA (wiersz)

commanddos

KOMISJA POBOROWA
=========================
Na komisji poborowej
żadnych szans nie dają
młodych rosłych poborowych
badania czekają

 

Każdy jeden w korytarzu
wywołania oczekuje
Przed lekarza cierpkim wzrokiem
nieśmiało ląduje

 

Stachu co ma gospodarstwo
Plany z wojskiem snuje
IQ głupstwo! Mięśnie ważne!
Raźno się melduje!

 

Zdjąć galoty! Wtem padł rozkaz
i pocyhylić się kazali.
W okularach nabiał Stacha
bacznie oglądali.

 

Coż im począć biedaczyskom
życie w wojsku to nie bajka.
Wtem kolejny rozkaz nadszedł
Poborowy! Podnieść jajka!

 

Żyły wyszły, ręce w pięści.
Aż mu kłykicie pobielały.
Lecz porażka! jajka Stacha
jak wisiały, tak wisiały.

 

Nie dam rady - jęczy sapiąc
Nie ma chuja w mieście.....
Co się żołnierz wygłupiacie?
.......rękoma podnieście !!!!

 


przysłano: 7 sierpnia 2018 (historia)

Inne teksty autora

TRZY BUCHAJE
commanddos
ROZTERKI KOCHANKA
commanddos
DZIADZIO
commanddos
ONA MA FIUTKA
commanddos
LENIN W OPAŁACH
commanddos
ZAPINAJ PASY
commanddos
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca