Literatura

TEST KLAWIATURY (wiersz)

commanddos

Celem testu klawiatury
po całości dziś polecę
tak naprędce, na kolanie
kilka wersów sobie sklecę

 

i niech was nie zrazi forma
oraz stan umysłu mego
bo to o czym będę pisać
nie ma sensu najmniejszego.

 

Więc zacznijmy już zabawę
w różnorakie opowieści
co rymują się dość nieźle
lecz są pozbawione treści.


STASZEK I HANIA
===========================
Stach na ryby poszedł z Hanią
lecz zalegli gdzieś na sianie
On nie złowił ani jednej
za to ona miała branie.


ZENEK i KAŚKA
===========================
Zenek co miał krówek dużo
ciągle z ich dojeniem zwlekał.
Gdy zatrudnił rudą Kaśkę
wtedy on dał mleka.

 

LUŚKA
===========================
Luśka u fryzjera będąc
raz poznała tam dandysa.
Jak się rano obudziła
wszędzie była łysa.

 

JACUŚ
===========================
Mały Jacek podczas nocy
długo patrzył na pochodnie
potem zasnął lecz nie pospał
bo się zjulał w spodnie.

 

TADZIO
===========================
Chwalił się raz jurny Tadzio
że do ula jajka wsadzi
Od bartnika zebrał łomot
a potem od Jadzi

 

ROCH
===========================
Bardzo trudno ptaszki łapać
rzekł raz Roch co nie miał kciuka
Ten sam problem miał nieborak
kiedy w spodniach szukał

 

HALINA
===========================
Blond Halina do chłopaków
magnes wielki miała
że siadając na paletach
gwoździe wyciągała

 

LUDMIŁA
===========================
Nie mam czasu na kochanie
powiedziała raz Ludmiła
Jak Tomasza sprzęt ujrzała
wyjątek zrobiła


przysłano: 10 sierpnia 2018 (historia)

Inne teksty autora

TRZY BUCHAJE
commanddos
ROZTERKI KOCHANKA
commanddos
DZIADZIO
commanddos
ONA MA FIUTKA
commanddos
LENIN W OPAŁACH
commanddos
ZAPINAJ PASY
commanddos
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca