Literatura

DWA GOŁĘBIE (wiersz)

commanddos

Dwa Gołąbki.....

Dwa gołębie gdzieś na drzewie
w parku raz siedziały.
Deszczyk padał. Kręcąc łebkiem

 

w chłopca spoglądały,

który z mamą tuż pod drzewem
stał sobie jak gapa.
Wprost w otwartą swoją buzię

 

krople deszczu łapał.
Szturchnął gołąb swego kumpla,
który z boku siedział.
Patrząc na dół na dzieciaka

 

słowa te powiedział
Kalkulując trajektorię
że się w sumie trafić da....

"Czy ty myślisz, przyjacielu, o tym samym co i ja?"


przysłano: 10 sierpnia 2018 (historia)

Inne teksty autora

TRZY BUCHAJE
commanddos
ROZTERKI KOCHANKA
commanddos
DZIADZIO
commanddos
ONA MA FIUTKA
commanddos
LENIN W OPAŁACH
commanddos
ZAPINAJ PASY
commanddos
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca