autoportret z podziałem na role

Grzesiek z nick-ąd

 

czasem staję przed sobą:
-kim jesteś
-kim jestem
-snem układanym na nowo
-ciężkim powietrzem...

-rozbijasz wiatrom czoło
-ze słońcem kwiaty piłem
-ludzie cię co dzień biorą
-tylko na chwilę...

-dlaczego tyle płaczesz
-uśmiecham się co rano
-w oczy nie umiesz patrzeć
-prawdy w nich mało...

-dlaczego znów odchodzisz
-żeby przed sobą nie stać
-czy wciąż jesteśmy młodzi
- jak uśmiech dziecka..

 

 

Oceń ten tekst
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 14 sierpnia 2018
anonim