makatka powieszona

Grzesiek z nick-ąd

kiedyś miałem urodziny

fajki i trochę gorzały

i takie piękne dziewczyny

z obrazka do mnie się śmiały

 

znajomych życzenia na temat

i nienaganne prezenty

o kurcze nie mam znajomych

więc skąd ja o tym pamiętam

 

kot zalegiwał pod łóżkiem

o kurcze ja nie mam kota

więc kto zmechacił poduszkę

i całą smutkiem zaszlochał

 

chyba nie miałem urodzin

to tylko słowa bo słowa

mogą nas z życiem pogodzić

i rodzić co dzień od nowa

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 15 sierpnia 2018
anonim