Literatura

Niesprawiedliwość z nieba (wiersz)

Nehusztan

Światłość wypełnia serca oddanych Panu.

Miłość zamiera nastaje chciwość.

Uśmiech maluje się na twarzach naszych duchowych doradców.

Blask jaki bije od naszego Pana oślepia jego przeciwników.

Jeden grzech, których ich wszystkich na zawsze potępia.

Wszelka niesprawiedliwość krzywdzi i w złym świetle stawia ich imiona.

Wśród grzesznych ludzi prowadzą walkę, żeby wbić się w ich łaskę.

Wszelka udręka dosięga tego kto do walki po miecz sięga.

Koszmary nocne, mary to ich narzędzia do wprowadzenia swojej władzy.

Służba ludzka radość im przynosi, oddawaj pokołony i czćij najwyższego z nich.

Dane będą Ci łaski wszelkie jakie tylko zapragniesz.

Niech nowy dzień zaowocuje w nowe zmiany, zmień  swoje życie i podążaj za wskazówkami.

Słowo się rzekło sługo mój będzie Ci dane.

 


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 16 sierpnia 2018, 10:32
Płytka proza…
przysłano: 15 sierpnia 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca