prawda odwieczna

Yaro

 

synowie Abla

synowie Kaina

 

składają ofiarę

 

jedna  podoba się Bogu

druga niedbała

 

wolna wola 

dobro zło 

 

obie drogi 

w różnym kierunku

bieg za chlebem 

 

dobry bądź zły 

narodziłeś się

Yaro
Yaro
Wiersz · 20 sierpnia 2018
anonim