człowiek

Yaro

dookoła ciemno zimno 
w kole zmartwień wszechobecnego zła
człowiek zmartwiony zazdrosny 
chciwy nieprzekonany na lepsze 

 

droga kręta

zadumany w bezkresie myśli
zaniedbany

duch uciśniony w kręgu


podpowiedzi na nic

ciemno 
żadnej pozytywnej myśli 

 

walcz ze sobą

ciężka walka by zwyciężyć
poznać siebie

stać się człowiekiem wolnym


bez skazy

pełnym wiary wiedzy optymizmu 


wspaniała nowina przykład dla innych

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 20 sierpnia 2018
anonim