Utopia

Konrad Koper

 

Kosztujemy

mocne piwo.

I po chwili

przenosimy

się do kraju

piwnych marzeń.

 

W nim rzeki

płyną piwem,

a na brzegach

rosną gęste

zboża i chmiel.

 

Po krainie

podchmieleni

chodzą ludzie.

Nad nią leci

ptak beztroski.

 

Gdy kończymy

piwną ucztę,

wracamy do

codzienności.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 22 sierpnia 2018
anonim
  • Arian
    główny grafoman portalu wytyka grafomanię,żałosne

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Mithril
    ...grafomańska gadanina sobie a muzom

    · Zgłoś · 6 lat temu