Literatura

krotki wiersz o rozgrzeszeniu (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

jeśli zazdrościć tylko wielkich rzeczy
panom kąkolom maków obcowania
pingwinom tańca na skraju zamieci
ludziom wszystkiego co kochają zamiast

lasom na wzgórzach stubarwnej zieleni
wzgórzom zaś trwania od wieków do wieków
potokom chłodu szlachetnych kamieni
a ludziom tego co robią na przekór

panience wierzbie płaczu nad strumieniem
brzozom bladości przedwiosennych liści
wielkim świątyniom skłaniania się cieniem
nad losem wędrowca co się musi ziścić

wróblom najbardziej tańca na śmietniku
gdy krukom wronom w twarz się roześmiały
poetom chwały na złotych świecznikach
jeśli zazdrościć tylko rzeczy małych

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 29 sierpnia 2018, 11:23
Wybacz… Wymienianka ! 4+
przysłano: 26 sierpnia 2018 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca