Zegar (?)

Konrad Koper

jednostajnie i monotonie bije,

a dzwonek nieraz budzi mnie i potrząsa duszą.

Często jego dźwięk jest zwiastunem nowego.

 

Budzik bywa przydatny,

zwłaszcza cenię ruchome wskazówki.

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 5 września 2018
anonim
  • Arian
    Zegar nie odmierza czasu. On wyznacza nam czas.
    We wszechswiecie czas nie płynie. Znane są też zjawiska EPR pozaczasowe.

    · Zgłoś · 6 lat