Literatura

wyspa szczęścia (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

nic jest jak wszystko

hej ty z tamtej strony lustra

widzę tył twojej głowy

pręty klatki zżera rdza

psy na zewnątrz

czują mięso szczura

 

kim jest ta kobieta

jej twarz puchnie i puchnie

zabrała cały cień

jeździ na jednym kole

choć to może prostokąt

 

smycz nie zdławi śmiechu

jego igły wbijają się w źrenice

te oczy nie muszą kłamać

za nimi nie ma niczego

przypięte do szypułek pustki

mają wyraz sfinksa po lobotomii  

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 8 września 2018, 20:49
Bardzo mocny… 5+
przysłano: 7 września 2018 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca