na uwięzi

Yaro

uwięziony ptak w klatce 
Ziemia nie jest domem 

pod dachem Nieba

bywa więzieniem
gdzie my kopiemy sobie grób

 

wywołują wojny

walczą najbiedniejsi

areną
pole walki skąpane we krwi
poszarpane mięso

 

wielkie Colosseum 
ubaw dla bogatych 

dostaniesz medal na klatę 
 na starość w przytułku 

talerz zupy


przytul mnie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 9 września 2018
anonim
  • Yaro
    Beatko są i pomysły i natchnienie.Życzę miłego odpoczynku ...

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Beata Igielska
    Witam po wakacjach (chociaż ja jeszcze sobie bezczelnie wakacjuję, bo wrzesień taki piękny, że grzech nie skorzystać:)).
    Życzę wielu udanych pomysłów, bo w natchnienie nie wierzę:)

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Konrad Koper
    Mocny i ukazałeś wrażliwość ! 5

    · Zgłoś · 6 lat temu