Literatura

acta 2 (wiersz)

Tina Landryna

gdy w ogrodzie światła zgasną
nie rozpoznasz mnie
pozostaną nam wspomnienia
wolność będzie tylko snem
wolność będzie tylko snem
wolność będzie tylko snem

lawirując nad przepaścią
biały mieszasz z dnem
głuche prośby nic nie znaczą
o tym dzisiaj wiem
głuche prośby nic nie dadzą
o tym dzisiaj wiem
głuche prośby nic nie dadzą
o tym dzisiaj wiem

nad Europą krąży demon
jak kosmonauta
tym zwątpieniem karmi nas
może mu się uda
tym zwątpieniem karmi nas
może mu się uda
tym zwątpieniem karmi nas
może mu się uda
tym zwątpieniem karmi nas
może mu się uda

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=hrUhyXykQ7k&feature=youtu.be

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 13 września 2018, 17:32
Piosenka z przesłaniem ? 4
Yaro
Yaro 15 września 2018, 09:13
co tak apokaliptycznie...
przysłano: 13 września 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca