Inkwizycja

Konrad Koper

Najpierw widzę morze naostrzonych krzyży.

Potem wypełniają go również łzy

i wyrastają gorejące wyspy.

W końcu patrzę, na wszystko z ukosa.

 

Słyszę trzask i bitych wrzask.

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 15 września 2018
anonim