Literatura

LENIN W OPAŁACH (wiersz)

commanddos

z cyklu: Opowieści dziwnej treści.......
 

Gdzieś hen w Rosji pod Irkuckiem
Lenin w żmiji gniazdo wdepnął.
Ta dziabnęła go po kostkach!
On ją zaś łeb mocno klepnął!

 

Przechodzili tam miejscowi
co w kołchozie noszą wory
"Wot i wracia nam tu nada"
I zjechały się doktory.....

 

Wnet zebrało się konsylium.
Debatują stojąc w kole.
"Jajka trzeba mu postawić!....

I najlepiej dwa! .... Na czole!"

 

"Dwa kurzęcze!" zaraz dodał,
lecz w tej całej kołomyi
ciągnąć własne mu zaczęli!
..... Dociągnęli aż do szyi!

 

Dalej ponoć się nie dało,
chociaż bardzo się starali
Lenin w sopran głos zmieniwszy

głośno piszczal by przestali.

 

Pacjent z bólu ledwo zipał
choć pot zrosił jego glacę.
Za żywota ratowanie
rubla dal na srebrną tacę!

 

Morał z tego będzie taki
chociaż durna jest to bajka!
Chcesz być zdrowy musisz zaraz
rozbić se na czole jajka!
 


przysłano: 16 września 2018 (historia)

Inne teksty autora

TRZY BUCHAJE
commanddos
ROZTERKI KOCHANKA
commanddos
DZIADZIO
commanddos
ONA MA FIUTKA
commanddos
ZAPINAJ PASY
commanddos
WIEJSKI TUNING
commanddos
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca