deszcz pod mostem

Jacek JacoM Michalski

zgwałć upływający czas

znowu i znowu

codziennym otwieraniem oczu

krople kapią z kranu

a ci którzy wiedzą i tak wiedzą

radio podaje receptę na miłość

 

oddech też jest gwałtem

tlen gasi płuca

 

mięsożerne wargi nie mają języka

wypluwają znaki zodiaku

 

przeszłość niewoli przyszłość

albo odwrotnie

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 18 września 2018
anonim
  • Ala
    czyżby ?
    "zgwałć upływający czas"
    "oddech też jest gwałtem"

    to może by tak !
    zgwałcić deszcz pod mostem
    albo krople z kranu
    mięsożernymi wargami z językiem :)))

    gwałt =
    «przemoc, bezprawie popełnione z użyciem siły fizycznej lub moralnej»:
    «zmuszenie kogoś do stosunku płciowego; zgwałcenie»
    «siłą, przemocą»

    · Zgłoś · 6 lat
  • Konrad Koper
    Bardzo mocne i kontrowersyjne metafory. 5-

    · Zgłoś · 6 lat
  • Mithril
    ...egzystencjalizm serwetkowego dopełniania piwa - ot i pora taka

    · Zgłoś · 6 lat
  • Ala
    ..no niektórzy na gwałt lubią piwo i serwetkowe dopełnianie - ot i czasy takie

    · Zgłoś · 6 lat
  • Mithril
    "Inna dzisiaj, 12:34
    ..no niektórzy na gwałt lubią piwo i serwetkowe dopełnianie - ot i czasy takie"

    ...a możesz się ze swoim ryjem nie wciskać?
    potrzebne to jak świni siodło

    · Zgłoś · 6 lat
  • Ala
    możesz postaraj się na pewno możesz się nie wciskać ze swoim jak rzekłeś ryjem...choć ja nie odbieram nikomu prawa też do pokazywania swojego ryja Mihtril spadaj z rządami żądaniami na swoją stronę :-P

    · Zgłoś · 6 lat
  • Krzysztof Maria Szarszewski
    Co o tym myślisz?

    · Zgłoś · 6 lat
  • Krzysztof Maria Szarszewski
    ~ to nie poezja... to literacka herezja - wulgarny fatalnie...quasi analnie :(

    · Zgłoś · 6 lat
  • Ala
    jaki poeta taka poezja

    · Zgłoś · 6 lat