Literatura

niespodziewanie (wiersz)

Agati

niedawno okazało się że nie umiem oddychać
zaczęłam wątpić w prawdziwość tych chmur
twoich dłoni zawieszonych powyżej punktu
przystanku dla moich zmęczonych oczu

 

niedawno okazało się że potrafię płakać
po tylu latach suszy dobrze jest spojrzeć na ogród

 

niedawno okazało się że wolno odczuwać strach
nie ma nic strasznego w lękliwych porankach
spoconych plecach koszmarnych pobudkach
w ramionach pustych szklanych powiekach

 

niedawno okazało się że dawno już umarłam
szukam dziś tylko kwitnących kwiatów

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 19 września 2018, 21:03
...przewidywalne
Konrad Koper 20 września 2018, 15:34
Bardzo emocjonalny !! Obrazowy, metaforyczny, długi…
6
cotton
cotton 25 września 2018, 17:10
na tle tego, co musiałem tu dziś czytać jest to całkiem znośne pisanie, ale to nie jest "poziom wywrotowy" i dalekie od interesującej liryki. czytaj i pisz. tylko nie klonuj, poszukaj swojego języka
przysłano: 19 września 2018 (historia)

Inne teksty autora

Konstelacje
Agati
wszystko
Agati
stokrotki
Agati
atrapa
Agati
autobus
Agati
godziny
Agati
ciało
Agati
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca