niespodziewanie

Agati

niedawno okazało się że nie umiem oddychać
zaczęłam wątpić w prawdziwość tych chmur
twoich dłoni zawieszonych powyżej punktu
przystanku dla moich zmęczonych oczu

 

niedawno okazało się że potrafię płakać
po tylu latach suszy dobrze jest spojrzeć na ogród

 

niedawno okazało się że wolno odczuwać strach
nie ma nic strasznego w lękliwych porankach
spoconych plecach koszmarnych pobudkach
w ramionach pustych szklanych powiekach

 

niedawno okazało się że dawno już umarłam
szukam dziś tylko kwitnących kwiatów

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Agati
Agati
Wiersz · 19 września 2018
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    cotton
    na tle tego, co musiałem tu dziś czytać jest to całkiem znośne pisanie, ale to nie jest "poziom wywrotowy" i dalekie od interesującej liryki. czytaj i pisz. tylko nie klonuj, poszukaj swojego języka

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Konrad Koper
    Bardzo emocjonalny !! Obrazowy, metaforyczny, długi…
    6

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Mithril
    ...przewidywalne

    · Zgłoś · 6 lat temu