~ KTÓŻ… ? (w trzech trójwersowych zwrotkach)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ KTÓŻ… ?  (w trzech trójwersowych zwrotkach)
 
Któż litery przeistacza w wersy
strofy wpieszcza w wiersze
jeśli nie muzy i elfy
 
Poeta tylko duszę samotną odkrywa 
i zmierza natchnieniem
do sedna… do puenty
 
On tylko nocą nieprzespaną
przelewa w czary liryczne 
zaklęć zgłoski i dźwięki
 
⊰Ҝற$⊱……………………………………………………Toruń ~ 23 września '18                                                                                                                      

 

Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 23 września 2018
anonim