~ ILEŻ… PO DWAKROĆ ?

Krzysztof Maria Szarszewski

 

       ~ ILEŻ… PO DWAKROĆ ?
 
     Ileż…
było już naszych wiosennych nocy
rozsiadłych na bezsennych gwiazdach
spełnionych szczęść w zmysłowym uniesieniu
i ileż las ofiaruje nam jeszcze
wiodących po ziemskich kładkach
ku bezkształtnym cieniom
 
    Ileż…
słaniającego się czasu da jeszcze
łotr dręczący zagadką
ciszy w barwnych szarfach kalendarzy
by przynieść ci mały bukiecik
błyszczący perlistą rosą poezji 
i ujrzeć uśmiech twej twarzy
 

⊰Ҝற$⊱…………………………………………………… Toruń ~ 23 września '18

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 23 września 2018
anonim
Usunięto 2 komentarze