Literatura

kolokwialnie (wiersz)

Yaro

szwendam się po świecie 
zaglądam tu i tam 

 

będąc małym dzieckiem 
zadawałem mnóstwo pytań 
zawsze
otrzymałem wiele odpowiedzi 

 

zrozumiałem teraz że
nic nie pojmuję 
co wokół mnie się organizuje 

 

wmawiają nam choroby psychiczne 
choroby cywilizacyjne 
tabletki proszki  recepty

 

mimo ukończonych kilku szkół
nie umiem nic 
nie potrafię myśleć 

 

w życiu tyle grzechu
tak mało wiary 
nadziei jak na widelcu wody

 

z tego co wiem 
niebo nie jest dla wszystkich 
dla mnie też nie

 

jest noc chłód września

 

przeraża 

 

wychodzę z domu
w parku przy bloku 
na ławce siadam 
zapalam papierosa 

 

myślę choć wiem że
ktoś myśli za mnie 

niedobrze dzieje się 

 

człowiek staje się narzędziem w niewoli 

 

pędzi pociąg pędzi człowiek 
kto pierwszy na peron do grobu zdąży

 


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 26 września 2018, 09:35
...widać że poprawianie byków masz w dupie - lepiej skasować komentarz
Yaro
Yaro 26 września 2018, 09:51
czasem tak mam ...
Arian
Arian 26 września 2018, 09:53
literówka - ,,zaplam"'
hiena M wypatrzyła juz żer

notabene,zamiast narzekać lepiej działać w ,, partii wolność "
pozostając w tłumie szczęścia nie zaznasz w życiu
Arian
Arian 26 września 2018, 09:56
notabene,z polskich polityków tylko JKM umie myśleć logicznie
reszta to są niedojdy z deficytem moralno-intelektualnym
Yaro
Yaro 26 września 2018, 10:38
mam słaby wzrok albo za szybko piszę ...
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 25 września 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca