~ OD CZAS'U DO CZASU
Czas…
szczęściem nie wszystko niweczy
wiatrem zapominanej historii
choć i on pewnego dnia straci znaczenie
I młodość i starość, ulotność i stałość
w otwartej ranie nadziei
tej długiej demencji przestrzeni
pod… ili nad'ziemnych osobliwości
Bez nocy i dni, bez lęku
bez myśli i sensu, bez zdrad i miłości
bez pytań i odpowiedzi
bo nic tam się dalej nie dzieje
W negatywie świata kamieni
posągów cyborgów theatrum novum
ni sacrum ni profanum
bez klepsydr, chronometrów, zegarów
gdzie nikt już nie mierzy…
Niepotrzebnych uśpionym zmysłom
jak martwym kwiatom
… połaci czasu
⊰Ҝற$⊱…………………………………………… Toruń ~ 26 września '18
mogłabym zajrzeć do ciebie
od czasu do czasu
z nadzieję że nie usuniesz mnie jak
białoczarny
łatwo powiedzieć kocham
a potraktować brakiem szacunku
od czasu do czasu