Literatura

jesienią (wiersz)

Yaro

rozpływa się w błękit 
odpadły suchy liść
by stać się nawozem 

 

owinięty przez małego tkacza
 delikatnością babiego lata

 

odpada od drzewa 
oddala się dziecko od matki 

 

by stworzyć mikroświat 
pomiędzy alejkami

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 28 września 2018, 12:56
Jest poetycka myśl…
przysłano: 27 września 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca