1.Ostatni wagon
zawsze przychodzisz
skracając widnokrag
jak nieomylność jesieni
rozmywasz obrazy
żółte warkocze brzozy
odliczające czas do ziemi
po nich jeszcze zima
a po nas tylko dym
jak ze sterty palonych liści
2.triada na koniec wieku
jesień tego roku
odpiera zarzuty
o brak wrażliwości
na niebie lew
zagryzł strzelca
jeszcze przed weekendem
nie ma tego niekoniecznego
co by nie wyszło
na miłość
3.monada leniwopienna
Jesienią macham chusteczką
wierząc że jest wiersz
gdy sobie użyję
dowolnej ilości nieba
i powołam się
na chłopski rozum
i babie lato