Robot ( ?)

Konrad Koper

Lekko oddycha,

ma delikatną skórę,

zwyczajnie pachnie.

 

W wnętrzu ma miedziane serce.

Zamiast mięśni kołowroty,

a kwas zastępuje krew.

 

Robot mówi równo i monotonie,

używa rymów, które w końcu męczą.

Stosuje piękne słowa,

które jednak drażnią wszystkich.

 

Z jego wnętrza wylatują zimne iskry.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 1 października 2018
anonim
  • Ala
    Bez serc bez ducha to szkieletów ludy (?)

    · Zgłoś · 6 lat