rozmowa

Yaro

Twój ojciec Abba
mój ojciec  Roman

 

Ty jesteś wszędzie z Ojcem
mój ojciec odpoczywa (może wiecznie )
myślę że jest między nami 
dzieli nas przestrzeń 

 

między Bogiem a mną
zimny  kosmos 


 On widzi więcej 
słyszy nieskończenie 

 słyszę tylko głosy
 nawoływania 
widzę chaos bez opamiętania

 

powiedz którędy pójść 
by nie zbłądzić jesienią 
dni krótkie do prawdy 

życie człowieka wielkości łzy 

nie dotrwam do nieskończonej wieczności

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 2 października 2018
anonim