ładne kwiatki

Yaro

życie bliskie kwiatom
trawa w niej pół naga ty
obok  moje zwiędłe wdzięki

 

liście na drzewach pąki 
w gęstwinie ptaki wiją gniazda
zbudujemy dom w pobliżu lasu
w którym zamieszkamy z aniołami

 

nie przypadkiem noc i dzień

 

płynie los z nim współżycie
połączone plany marzenia 
zrujnowane mury 
antagonizmy pomiędzy sąsiadami 

 

do przodu popycham ból 
trwam przy swoim 
odnawiam zakłamania półprawdy
upływamy jak ładne kwiatki

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 4 października 2018
anonim