dusza strzaskane szkło
szklane sumienie porysowane
zniewolenie natarczywym brakiem czasu
żądza pożądanie kruszą mur
wytrwale budowane cegła po cegle
wystarczy chwila by zburzyć całe życie
przekreślić człowieka zabić serce
miłość klucz wieczności
dzieckiem się stać i być nim
myśleć kochać świat zmienić
wybaczyć co nieprzebaczone
uczynione zło zapomnieć je
zapomnieć spojrzeć na naturę
jak pięknie rozkwita
żyje swoim tempem