miłować pamiętaj...

Robert noszczyk

być bardziej pewnym nigdy chyba tak nie byłem

chociaż z Twych ust nie padło nigdy szaleńcze wyznanie

że miłujesz i że nie opuścisz

na wieki wiek wieków amen

 

ociężały sobotni wieczór mami mnie senną konwulsją

pewnie nie oprę się znów bezwładności znużonego ciała

laudemus te ponad wszystko

nie dzisiaj

jutro przybiegnę do Ciebie

Robert noszczyk
Robert noszczyk
Wiersz · 8 października 2018
anonim
  • Konrad Koper
    Romantyczny- tylko…

    · Zgłoś · 6 lat
  • Robert noszczyk
    do romantyzmu tutaj akurat daleko...nie w tą stronę ...

    · Zgłoś · 6 lat
  • Mithril
    ...lepiej prezentowałoby się to

    "laudemus te"

    - zapisane kursywą bez cudzysłowu, no i akcentowanie zaimków majuskułą zbyteczne

    · Zgłoś · 6 lat
  • Robert noszczyk
    wielkie dzięki za kursywę...tak to miało właśnie być... jeśli chodzi o zaimki pisane dużą literą to niestety może by było i lepiej ale nie przełknę tego dosłownie...w każdym bądź razie dzięki

    · Zgłoś · 6 lat