Literatura

Macondo (wiersz)

abc

 

Jestem na etapie zwijania się 
 
Pobłogosławiony przez księcia poetów
powiada że dużo trzeba czytać
aby móc z czego zrzynać
(tak konceptualnie)
nie trzeba się zżymać
by odcinać w przyszłości kupony
ubierać się wypada
nienagannie
 
Dobrze jest budować markę
na byciu odrzuconym
przez pospólstwo które to nie rozumie
egalitarnej myśli Marksa
i wielkiej sztuki Azumy Hikari
która uczy się nowych rzeczy i szuka
swojego „mistrza”
 
Jeśli już samotność to we dwoje
w wygodzie
szkło metal i marmur
niczym biennale sztuki współczesnej
w Wenecji
 
Ho ho kiedy konar zapłonie
zrobi się pierwsze dziecko
przy odrobinie szczęścia drugie
trzecie a następnie
przyjdzie starość i szacowna śmierć
 
Chce się żreć
są lody układ nagrody
zasilam dopaminą to moje paliwo
muszę to mieć cokolwiek to jest
łaknienie władzy
rozładowanie napięcia seksualnego
zakochanie i uzależnienie
od nowości
 
Podwzgórze ciało migdałowate
erekcja unikanie bólu
w ciekawej zabawie w przetrwanie
po której the end
 
kwiecień/październik 2018

wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 pazdziernika 2018, 14:09
...nareszcie Wiersz na Wywrocie
Konrad Koper 10 pazdziernika 2018, 15:07
Za nisko oceniłem !
abc
abc 10 pazdziernika 2018, 15:12
to tylko cień, od kwietnia do października, jeszcze tak długo nie pisałem ;-)
Arian
Arian 11 pazdziernika 2018, 18:18
dekadenckie dyrdymały
abc
abc 11 pazdziernika 2018, 21:53
hm, bo powinnością sztuki jest stać w miejscu i nie ewoluować. ;-)
przysłano: 10 pazdziernika 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca