Literatura

we mgle (wiersz)

Agata

czterdzieści dwie zapałki w pudełku po butach

dwa zapasowe fleki budzą skojarzenia

wracam więc do zapałki w liczbie mnogiej

mnożą się w oczach siarkowe główki

nie wiem czy uda się przebrać

tak jak im nie udało się ukryć

tylko żeby odpalić  potem szybko zdmuchnąć

 

leżą szumią ogniem wokół drzew

w koronie złotej pali się jedna po drugiej

kruszy się cień

dlatego pytasz mnie

czy mam coś jeszcze na wymianę

 

[nie wiem czy to był kurz  

ale gryzł piętę]


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Agata
Agata 11 pazdziernika 2018, 08:36
Pisząc w telefonie, nie udaje mi się utrzymać tekstu w oczekiwanej formie.
przysłano: 11 pazdziernika 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca