po dziewiąte

Grzesiek z nick-ąd

chciałbym uprawiać z tobą sens

cokolwiek znaczy uprawianie

żeby bez gniewu wtłoczyć krew

w świata różaniec


chciałbym za tobą zbierać łzy

po naszym szczęściu i tęsknocie

żeby oszczędzić dobrej krwi

świata Golgocie


chciałbym cię zabrać tu i tam

cokolwiek znaczy koniec świata

nasze dwadzieścia jeden gram

jest snem wariata

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 13 października 2018
anonim