Literatura

polo alko holo (wiersz)

Yaro

wersy strofy słów morze  
w błędnym kole nas wszędzie 
  
zapisana pocztówka  
atramentu krople  
w pustym kałamarzu na dole  
najlepsze rodzą się słowa 
adresuję je do Pana Boga
  
poruszona firanka 
przeciąg  
ciągnie mnie na dwór 
  
przechadzka papierosek zapach dymu 
tytoniu gorzki smak 
  
radosny klapnę na ławce w parku  
tutaj pierwszy raz wypiłem wino 
  
maszerowałem do domu z ciężka głową  
spłodziłem wierszy pod dostatkiem  
po akcjach polo alko holo

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 14 pazdziernika 2018, 13:24
Twoja twórczość ma coś w sobie,
czego niema moja ! 5
Konrad Koper 14 pazdziernika 2018, 15:13
nie ma
Yaro
Yaro 14 pazdziernika 2018, 15:36
opowiadasz...
przysłano: 14 pazdziernika 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca