nowa ziemia

gothar333

 

   byłem martwy za życia

   a teraz płaczecie

   w zatracenie mnie pchało

   instynktem zwierzęcym

   pragnieniem prawdy

   a tylko wstyd czułem 

   że z tej samej rasy

   ileż to razy chciałem uwierzyć

   ile nadziei musiałem pogrzebać

   tej hydry przeklętej

   teraz sam w ziemi

   lecz o tym nic nie wiem

   bom trup

   

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
gothar333
gothar333
Wiersz · 14 października 2018
anonim