Literatura

wiersz dla nikogo (wiersz)

Bartek Wyrostek

śnią się rzeczy w porządkach przeróżnych

nieznaczące i ściskające serce

budowane przeżyciami, malowane wyobraźnią,

niekoniecznie zawsze skończone.

rzeczy ważne o tobie (kimkolwiek jesteś)

 

(a jesteś?) tylko ciągle rosnącym drzewem

jeszcze odpornym na silne wiatry

czujesz siłę ale i koniec siły

nadchodzi nielogiczna szarość

niedookreślony cel nie ułatwia niczego

kłębisz się zmyślając fałszywe słowa

dobrze leżące w stojących tłumach

czekających na nic idiotów

między światami, między jawami, między snami

 

(czy istnieje?) nadzieja pozwala łapać oddechy

kim jest ten który nigdy nie pyta, nie pokazuje twarzy

jak mocno wpisane w genach są nasze wybory

jutro, wszystko jutro, wydarzy się jutro

mam czas, dużo czasu, śpij, śnij

jutro

 

 

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 pazdziernika 2018 (historia)

Inne teksty autora

zabierz
Lucky Person
kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca